A.F. Stroinkweg 14 te Scheerwolde

Mooi gelegen melkveebedrijf ter grootte van ca 14.98.68 ha

  • Fraaie boerderij
  • Ligboxenstal
  • Mooie kavel grond rondom de boerderij.

Totaal groot circa 14.98.68 hectare (149.860 m2)

Grondsoort: Veengrond op zand (Madeveengronden op zand zonder humuspodzol, beginnend ondieper dan 1.2 m)

Vraagprijs: Op aanvraag, aanvaarding in overleg.

ALGEMEEN

Dit mooie melkveebedrijf is gelegen aan de A.F. Stroinkweg 14 te Scheerwolde in het weidse buitengebied van de gemeente Steenwijkerland. Het bedrijf beschikt over onderhouden gebouwen en is gelegen op goede kwaliteit veengrond.
Het erf is circa één hectare groot, waarvan 8.000 m² bestemd is als bouwvlak. Het huidige bouwvlak biedt nog ruimte voor uitbreiding in de breedterichting.
Naast de boerderij met ruime bedrijfsruimte een ligboxenstal gesitueerd van circa 590 m² ingericht voor melkvee en jongvee.
Verder treft men op het erf een werktuigenberging en voeropslag.
De huiskavel van circa 14 hectare is rondom de boerderij gelegen.
De grond is van goede kwaliteit, vooral geschikt voor de teelt van gras.

Boerderij

De boerderij dateert uit circa 1954 en is goed onderhouden. De gehele boerderij meet circa 15 x 28 meter en is deels als woning in gebruik. Uitbreiding van de woning in het achtergedeelte van de boerderij is zeer goed mogelijk.
De woning heeft drie slaapkamers en twee badkamers.
Op de begane grond treft men de keuken met diverse inbouwapparatuur en een gashaard. Deze is via de entree met trapopgang verbonden met de ruime woonkamer aan de straatzijde. De houtkachel in de woonkamer wordt niet meer gebruikt. Het rookkanaal is in tact.
Op de begane grond treft men verder een moderne badkamer met ligbad, toilet en douche.
Opvallend is de combinatie van de eigentijdse kwaliteit met vele authentieke details.
Op de verdieping zijn 4 ruime slaapkamers gelegen. Onder de kap een ruime berging.
De pannengedekte sporenkap is ter plaatse van het stal / berggedeelte rietonderschoten. Ter plaatse van de woning vermoedelijk met asbesthoudende platen.

Stal en berggedeelte Boerderij

Achter het woongedeelte is een berging stalling van maar liefst ruim 300 m². Deze dient als ruime opslagplaats. Uitbreiding van de woning of bijvoorbeeld paardenstalling bieden een unieke mogelijkheid voor deze boerderij.

Ligboxenstal

In circa 1985 is de ligboxenstal gebouwd met plaats voor de melkkoeien en bijbehorend jongvee. De stal meet 16,60 m. x 35,50 m. = 589 m². In 2018 is het dak vervangen door asbestvrije golfplaten. Het zweeds voerhek is voorzien van een houten rand voor voerkering.
De stal is degelijk gebouwd van stalen spanten met houten gordingen en heeft een vrije overspanning. Het dak is bekleed met asbestvrije golfplaten en voorzien van een lichtdoorlatende nok. De gevels zijn deels gemetseld, deels van damwand platen.
De drinkwaterverstrekking geschiedt met leidingwater.
De stal is onder de roosters en onder de ligboxen voorzien van mestopslag.
De 2 x 5 visgraad melkstal van Gascoigne Melotte is ruim en goed onderhouden. In het tanklokaal, welke voor de stal is gebouwd staat de melkkoeltank van 3.500 liter uit 1995.

Werktuigenberging

De werktuigenberging welke in 2012 is gerenoveerd is opgetrokken uit een houten constructie met houten gordingen en meet circa 177 m². De gevels zijn bekleed met metalen potdeksel profiel platen. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. Een gedeelte van circa 80 m² is ingericht voor jongvee met een roostervloer en mestkelder.

Cultuurgronden

Rond de stal ligt een ruim blok van circa 14 hectare. De grondkwaliteit is goede veengrond met een ondergrond van zand. De kavelgrootte is goed en de kavelvorm is overwegend vierkant. De ontwatering vindt plaats middels greppels met brede akkers.

Overige voorzieningen

Achter de stal is een ruim erf gelegen met verharde voeropslag en een mestbassin.
Het erf is voorzien van verharding door middel van beton.

GEBRUIK

Het betreft een draaiend melkveebedrijf. Het bedrijf leent zich uitstekend als tweede locatie of voor jongveeopfok of agrarische paardenhouderij.
In 1992 is een hinderwetvergunning verleend voor 120 melkkoeien inclusief jongvee. Voor de actuele status check bij de Provincie Overijssel.
Voor informatie over gebruik voor particuliere bewoning, paardenhouderij of overig niet agrarisch gebruik kunt u contact opnemen met de gemeente Steenwijkerland. Telefoon 14 0521

Uw contactpersoon:

Jakko Bregman