Zonneparken

Bemiddeling bij ontwikkeling zonneparken

De Dijken Agrarische Makelaardij is sinds 2017 actief in bemiddeling in grond welke in beeld is voor de ontwikkeling van zonneparken. Hoewel de voorkeur voor plaatsing van zonnepanelen uitgaat naar daken is er inmiddels duidelijk dat dit onvoldoende ruimte biedt om aan de klimaatdoelstellingen te kunnen voldoen. De ontwikkeling van een zonnepark is een complex en kapitaalintensieve activiteit. Daarom zien we voornamelijk gespecialiseerde ontwikkelaars actief op deze markt.

Voor een individuele grondeigenaar is het niet eenvoudig om de juiste partij te selecteren en met deze partij goede voorwaarden overeen te komen. Naast de hoogte van de vergoeding of koopprijs voor de grond zijn tal van zaken belangrijk om vooraf goed in beeld te hebben en met de ontwikkelaar overeen te komen. U wilt bijvoorbeeld na afloop van de overeenkomst niet met de restanten van het zonnepark blijven zitten. Maar ook de fiscale gevolgen voor uw bedrijf kunnen aanzienlijk zijn.

De Dijken heeft de specialistische kennis in huis om u te begeleiden vanaf het selecteren van de juiste partij tot aan het afsluiten van de overeenkomst. Inmiddels hebben wij bemiddeld bij projecten met een totale omvang van ruim 200 hectare gelegen door heel Nederland.
Heeft u vanaf 2 hectare grond geschikt voor de ontwikkeling van een zonnepark of bent u benaderd door een ontwikkelaar? Wij begeleiden u graag!